Облачно време и краткотрайни превалявания прогнозират синоптиците за днешния ден в Пловдив. Минималната температура в града ще бъде 20 градуса, а максимално градусите ще достигнат до 31. 

Облачността над страната ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа до умерен, в Източна България - и временно силен север-северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 24 и 29 градуса, съобщиха от НИМХ.

Над планините облачността ще е значителна, около и след обяд - купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 19 градуса, на 2000 м - около 11.

По Черноморието преди обяд ще има и слънчеви часове, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще е ветровито, с умерен и временно силен северен вятър.

Максималните температури на въздуха ще бъдат около 27-30 градуса. Температурата на морската вода ще е 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.