Нелицеприятна картина обрисува читателка на TrafficNews.bg. Толкова смрад и горчиво усещане остава след нея, че ни хвана срам. За Пловдив, за културата му, за древността му, за пловдивчани, за управниците му... Защото ако всичко това се случва в центъра на града, и то до исторически руини, какво остава за покрайнините на Европейската столица на културата за 2019 година?

Ето и разказа на нашата читателка. Изводите оставяме за вас.

Казвам се Никол и живея в Пловдив на адрес бул. "Мария Луиза" 21, което се намира в центъра на града. Отстрани до блока има разкопки, които не са реставрирани до ден днешен. Тези разкопки се използват като градска тоалетна, подслон за бездомните и бунище в едно.

Изглежда, че и хората, които имат нужда да се изходят, не се впечатляват от забележките, които се опитвам да правя, защото терасата ни е точно над разкопките и сутрин се носи страхотна воня, която не е никак приятна и за съседите. Много се разочаровах днес, защото дори майките с деца се изхождат там. Извинете, но не е приятно, докато си пиеш кафето на терасата, да гледаш такива неща.

Отделно от това градинките около блока са унищожени от дишащи лепило хора и роми. След като се водим Европейска столица на културата, не мисля, че е редно да се извършват показно такива действия в центъра на града. Тъй като аз съм ваш читател и виждам, че отразявате всички проблеми в града, се надявам да обърнете внимание и на този! 

TrafficNews.bg