"Стана време да ги мачкам в денталнияяя да да да даа". С този коментар в личния си профил във фейсбук наследничата на известен пловдивски стоматолог - Габриела Якуб обяви, че ще става зъболекар и й предстои обучение по дентална медицина.

Под фейсбук поста последваха поздравления и пожелания, които Габи прие радушно. 

Читатели на TrafficNews.bg обаче се възмутиха на поста и изразиха съмнение, че Габриела Якуб изобщо ще бъде студентка тази година. Получихме дори и снимка от т. нар. стена на плача, където се виждат резултатите на Якуб от изпитите в Медицинския университет в Пловдив.

Черно на бяло е напечатано, че абитуриентката е получила добър 4 по билогия и слаб 2 по химия. Още преди седмица се свързахме с ръководството на Медицински университет-Пловдив, откъдето ни обясниха, че няма начин с двойка на единия от двата изпита кандидат-студента да бъде записан, но поясниха, че студентката може да е издържала изпитите за някой от другите медицински вузове в страната. 

Тази сутрин обаче в пловдивски вестник беше публикувана новина, че Габриела се е похвалила пред техен репортер, че е приета дентална медицина в МУ-Пловдив. В статията е публикуван и цитат от пловдивчанката, в който тя разказва, че е учила усилено две години, а през последния месец е спала само четири часа на вечер.

След тази публикация, решихме все пак да проверим достоверността на информацията. Справка в Медицинския университет показа, че Габриела не фигурира в списъка с бъдещи студенти.

„Изключено е с двойка на един от двата изпита студент да бъде приет да следва при нас и подобни твърдения уронват престижа на учебното заведение”, коментира пред ТrafficNews.bg  зам.- ректорът по учебна дейност проф. д-р Мария Куклева.

Тя поясни, че Габриела Якуб не се е явила и на допълнителните изпити за платено обучение и е категорична, че младата дама няма как да следва в специалност "Дентална медицина" в Пловдив през следващата учебна година.

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg