Тотална транспротна блокада очаква Пловдив през следващите два месеца. Още в понеделник емблематичният  булевард "Руски" ще бъде затворен частично за ремонт. Строителите влизат в западното платно в отсечката от "Гладстон" до Централна гара, като първо ще се ремонтира участъкът от хотел "Лайпциг" до колелото на Гарата.

Булевардът е един от най-компрометираните в Пловдив, защото навремето асфалтът е положен върху паветата и това предполага образуването на дупки, а ремонтът им е неефективен.

„Съществуващата настилка е паважна с два пласта асфалт. Пътната настилка е загубила експлоатационните си качества, наблюдават се пукнатини неравности и участъци с разрушено асфалтово покритие. При по-голямата част от дължината на разглеждания участък, бордюрите са разрушени, височината им на места е под асфалтовата настилка.”, пишат в констатациите си пътните инженери. 

Идващите по бул. "Руски" от "Шести септември" ще трябва да минат през новоасфалтираната улица "Любен Каравелов" и от там да продължат по ремонтирания участък на "Васил Априлов".

Само седмица по-късно кръстовището на "Васил Априлов" с" Гладстон" ще бъде затворено. През него няма да минават автомобилите, докато не бъде завършен целият булевард "Васил Априлов". Според кмета Иван Тотев това трябва да се случи за 70 дни. През този период трябва да бъде съборена и къщата от източната страна на кръстовището, за да се обособи десен завой към Гладстон . 

Така че, пред следващите два месеца, очевидно ще трябва да се придържаме към поговорката "Трай бабо за хубост". Затова вадете велосипедите и натискайте педалите. По този начин  едновременно ще пестите нерви, пари и ще се погрижите за фигурата си. 

Ето как ще излежда "Руски" след ремонта!

TrafficNews.bg