Днес ще бъде открит нов вход-изход, осигуряващ свободен достъп на превозни средства до митническия терминал в Пловдив. До изграждането му се стигна след протест на собственици на транспортни фирми и шофьори на тирове, които преди месец блокираха държавното предприятие. Причината за недоволството им беше абсурдна такса, която заплащат всеки път на входа на Митницата в Пловдив. За да имат достъп до държавното учреждение, тировете и камионите преминават през частен имот и всеки път са таксувани с 31 лева. 

Припомняме, Административният съд в Пловдив отхвърли жалбата на Димитър Георгиев – Розата за изграждането на нов вход на Митници Пловдив. Магистратите се произнесоха по казуса, като намериха за неоснователна жалбата на „Розаимпекс” срещу разрешението  за строеж на  „Нов вход и изход и паркинг – Митница Пловдив“.

Собственикът на „Митнически терминал” ЕООД Димитър Георгиев не отстъпваше и заяви, че няма как да бъде пуснат нов вход, тъй като е противозаконно. По време на протестите на превозвачите Розата заяви, че  „Митнически терминал” е бил на загуба и е служил за хранилка, като в него са назначавани хора на заплата, без да извършват съществена дейност, докато е бил част от активите на Община Пловдив. „Розаимпекс” купи през мандата на Славчо Атанасов въпросния терминал, който беше с милиони на загуба. Само за няколко години обаче предприятието излезе на печалба, благодарение на таксите, които събираше от камионите. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg