Първият „Бардово Бърдо Фест” ще се проведе от днес до неделя на открито край смолянското село Киселчово. Фестивалът е с вход свободен, а неговата тема е „Спомени от едно време”, съобщават организаторите. В него ще се включат и някои от най-популярните съвременни бардове. Те ще изпълняват свои песни, но и ще припомнят мелодиите на младостта – под звездите и край лагерен огън. За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижат дует “Ша Ша”, “Замунда банана бенд”, дует “Морски струни”, “3 о’ СТАВА”, Емил Ангелов, Даниела Пенева и Румен Спасов, Митко Динев, дует Светлана и Атанас Стоянови и  Виктор Макаров.

Целта на фестивала е  да припомни ваканциите на село от едно време – изпълнени със свобода, чист въздух и игри до насита, допълват от Сдружение "Артел 13". „Да върне родителите във вечерите край огъня, с песните от тяхната младост и очарованието на музиката под звездите. Да представи на децата игрите от онова време и да ги завърти в забавления без интернет и високотехнологични джаджи. Да им даде възможност да опитат позабравения вкус на бабините манджи“, призовават още организаторите.

Развлеченията сред природата са основен акцент на фестивала, затова и детските кътове ще са обособени на поляната. Детската програма ще включва състезания и игри на народна топка, стъклени топчета, ластик, федербал, “Не се сърди, човече!”, “Дама”, “Домино”, “Стражари и апаши”, “Кър” и др., става ясно от предварителната програма.

По време на фестивала освен традиционните ястия като родопско чеверме, пататник и пареник, менюто ще включва и много вкуснотии от едно време – пълнена чушка със сирене, филия с лютеница, мекици, циганска баница, яйце на вестник, питка “Мечка”, домашен сладолед, лимонада и други.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg