За много жени сексът е като кремът в бисквитката – много вкусен, но сам по себе си не е достатъчен.

Това е, защото малко от нас получават оргазъм само заради самото проникване, без да има някаква допълнителна стимулация. Секс терапевтът Vanessa Marin, която провежда и онлайн обучения как жените да постигат оргазъм, коментира:„Най-ценното нещо, което може да направи всяко момиче, е да вкара клиторната стимулация в любовния си живот”

Фенка ли си на „50 нюанса сиво”? ... Пляскане, ролеви игри, садо-мазо
Благодарение на този роман никога не е било по-лесно да подхванеш темата за експериментиране в леглото с партньора си.

Идеята е първо да направиш списък с нещата, за които фантазираш, и после да ги кажеш на мъжа до теб. Не започвай с нещо фрапиращо. Кажи му „Знаеш ли, че в книгата Крисчън направи (добави тук твоята си фантазия), какво мислиш по въпроса”. Много е важно да се чувстваш сигурна и удобно, да не правиш неща, които ти се струват прекалени. Понякога дори едни белезници могат да свършат чудеса за твоя оргазъм.

Да мастурбирате един пред друг

Вместо да третираш партньора си като машина, която е длъжна да те доведе до оргазъм, най-добре промени отношението си, и вземи нещата в свои ръце.

„Би трябвало сама да владееш начините за достигане до оргазъм”, казва д-р Carlen Costa, канадски сексолог и специалист по взаимоотношенията. Мастурбирането един пред друг е идеалният начин да стигнеш до края. Дали предварително ще обсъдиш с партньора си какво искаш, или ще го изненадаш, когато се прибере, а ти си гола на дивана, е твое решение. И ако се изкушиш да го оставиш да се съблече и да довърши работата, д-р Costa съветва да наложиш правило да не се докосвате един друг известно време. Така ще стане още по-горещо.

Секс-играчки

Те са измислени много отдавна, и непрекъснато излизат нови модели, с които още по-лесно достигаш до оргазъм. Kait Scalisi, педагог по сексуално и репродуктивно здраве, писател и консултант, препоръчва всяка жена да има качествен лубрикант в шкафче до леглото си. „Тези на водна основа са идеални за секс-играчки, а на основата на силикон – за секс”, казва тя. Количеството на естествения лубрикант, който жената произвежда не е равен на възбудата й. Приемането на лекарства, стреса и дехидратацията могат да повлияят на овлажняването.

Директна стимулация

Оралният секс не е най-подходящият начин.

Много жени се притесняват, когато има някой между краката им. „Тревожат се за това как изглеждат, какъв вкус имат, как миришат”, казва д-р Carlen. Вместо орален секс, най-добре пристъпи към директна стимулация. Познаваш тялото си, знаеш къде да пипнеш, кога да натиснеш повече, за да стигнеш до оргазъм. Специалистът съветва да окуражаваш партньора си да изследва вагината ти, цялата, включително U-точката - тъкан, разположена над и от двете страни на уретрата, която притежава голям еротичен потенциал.

Мръсни приказки

Мозъкът ни е най-важният орган, отговорен за удоволствието от секса, и не трябва да го пренебрегваш.

Можеш да стигнеш до оргазъм за отрицателно време само от мръсни приказки преди секса, или... дори и без секс. Ако преди не сте правили това с партньра ти, д-р Carlen съветва да подходите бавно и да си дадете време. „Не трябва да започвате веднага с най-мръсните думи, които знаете двамата, защото ще звучи стряскащо, а и недостоверно”, казва тя. Вместо да му нашепваш, че искаш групов секс с него и цял футболен отбор, най-добре му кажи „Обичам, когато правиш ... (ти си знаеш какво точно)”, или вечно горещото „Скъпи, свършвам”. Ако се срамуваш, експертите съветват да разчупиш леда, като му изпратиш секси съобщение „Когато се прибереш тази вечер, искаш...”, и да го оставиш да попълни многоточието.

Това не е име на десерт, а онова, което всички сме правили с гаджетата си като тийнейджъри – да се търкаме един в друг, да се поклащаме все едно правим секс, но да няма проникване. С дрехи, без дрехи, все е хубаво. Това е особено вълнуващо, ако го правиш като възрастна. Няма притеснения, няма нужда да се пазите, а и можете да свършите по едно и също време.

Тантрически секс

Древната индийска традиция дава възможност за бърз оргазъм, дори и без никакъв физически контакт.

Patricia Johnson, която има 15-годишен опит в изучаването на тантрически секс заедно със съпруга си Mark A. Michaels (заедно издават и книга по въпроса), казва, че всеки може да канализира енергията си така, че да постигне мощен оргазъм. „Въображението е най-важното нещо” – казва Johnson – „Проучванията показват, че оргазмът идва от мозъка ни, и затова не техниката, а отношението към нещата е на първо място”. Тантрическият секс е предимно нагласа, настройка, а не опит и техника.

Поглези гърдите си

Отделяме толкова много време, за да мислим дали гърдите ни са красиви, че забравяме, че могат да ни бъдат много полезни за оргазмите, независимо колко са големи.

„Гърдите на жената се увеличават с до 25%, когато тя е възбудена, могат да променят и цвета си”, казва д-р Carlen. Когато партньорът ти стимулира гърдите ти с език или с масажиране, това може да има същия ефект като вагиналната или клиторната стимулация.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg