Цветана Пиронкова изтегли тежък жребий за старта на "Уимбълдън". Първата ракета на България ще се изправи срещу поставената под номер 7 Белинда Бенчич от Швейцария на старта на турнира. Ако преодолее швейцарката, Пиронкова ще срещне победителката от двубой между две тенисистки, преминали през квалификациите. 

Двубоят ще е повторение на срещата от миналата година, когато 28-годишната пловдивчанка отпадна в първия кръг след среща именно с Бенчич.  Мачът завърши с успех за швейцарката с 3:6, 6:1, 6:3.

Пловдивчанката постигна най-големите си успехи именно на тревните кортове в Лондон, като достигна  полуфинал през 2010 и четвъртфинал през 2011 година.  Само преди няколко седмици тя игра и на четвъртфиналите на "Ролан Гарос", но сегашната й позиция в световната ранглиста, където е 59-а, я поставя в позиция да играе срещу поставена още в първия кръг.

Бенчич е на 19 години, но вече има някои отлични постижения и е осма в световната ранглиста. Швейцарката има две титли в кариерата си, като едната бе спечелена миналата година на трева в Ийстбърн. Тя е спечелила и двете си срещи с Пиронкова.

Григор Димитров пък имаше късмет и ще започне срещу квалификант на старта. При успех обаче първата ни ракета ще срещне победителя от двубоя между поставения под номер 16 Жил Симон от Франция и сърбина Янко Типсаревич, който наскоро го победи.

По материал на sportal.bg

Още новини ТУК

TrafficNews.bg