Практикуването на секс сутрин не само ни настройва оптимистично за останалата част от деня, но има ползи и за стимулиране на имунитета, посочват учени. Изследванията показват, че тези, които започват деня си по този начин, са по-здрави и по-щастливи.

Сутрешният секс допринася за повишаването на IgA, антитяло, което предпазва от инфекции.

Сексът не само намалява риска от настинка или грип, но може да подобри здравето на косата, кожата и ноктите. При практикуването му се освобождават съединения, които увеличават нивата на естроген, а той допринася за подобряване на тонуса и текстурата на кожата и косата.

Проучване на университета Куинс в Белфаст показа, че сексът три пъти седмично може да намали наполовина риска от инфаркт или инсулт.

Според експерти, една от разликите между мъжете и жените е, че представителите на силния пол са склонни да се наслаждават на секс сутрин, докато дамите най-често предпочитат да отложат любовните преживявания за вечерта. Смята се, че при мъжете това се дължи на т. нар. нощно кръвонапълване на пениса, което води до получаването на три до пет ерекции по време на сън. Състоянието се определя още и като „сутрешна радост“.

Сутрин е идеалното време да се отдадем на любовни ласки, тъй като обикновено тогава бързаме и отделянето на адреналин от спонтанния секс ще засили цялостното преживяване, казва Джейн Гриър, американски семеен терапевт.

Още новини ТУК

TNS.bg