Локомотив Пловдив разби Марица с 5:1 при деца родени през 2000-та година. Срещата се игра на изкуственото игрище в комплекс Лаута.
Черно-белите бяха по-добри през целия двубой, това го показа не само многото голове, но и учудващо приятната игра на смърфовете, които разцепваха отбраната на маричани с многобройни, красиви, извеждащи подавания.
Локо поведе в самото начало с гол на Ияд Хамуд. В 8-ата минута резултата бе вече удвоен. Центриране от корнер, където най-съобразителен се оказа Николай Бельов, доведе до комфортното 2:0.Страхотно извеждащо подаване зад защитата остави очи в очи Ремзи Наджип и вратаря на маричани. Ремзи не сбърка и фиксира класическото 3:0. В 20-ата минута бе отсъдена дузпа за Локо. Вратаря на Марица със сетни усилия успя да избие топката от нахлуващия към вратата му, нападател. Последиците са - дузпа и директен червен картон. Дузпата бе реализирана от Ияд Хамуд. Това далеч не се оказа достатъчно на смърфовете, които в 26-ата минута се въсползваха от грешка на вече сменения вратар за 5:0. Хеттрик за Ияд Хамуд. И какъв по-добър завършек на срещата от това гостите да отбележат почетно попадение. При една атака от ляво, два паса матираха защитата на Локо и нападател на Марица вкара най-лесния си гол до сега.

Неделин Петров