Остават само два дни до третото издание на Фестивал на цветовете, което този път ще зарадва Пловдив. В събота 13-ти септември, Гребната база в града ще избухне в цветове, а на сцената  ще се качат DJ-ите от Sofia Cartel - Danolite & Vida, Bruhu и Emil Prize от Camp Sessions, Stoyan, Rud Fellah и Digital Sound. 

Холи се празнува от денят на пълнолуние от Хиндуистия лунен месец на Пхалгън, до петия ден. В зависимост от регионалните различия в Индия, се празнува от две до пет дни. Това е фестивал на сияние (Tej) във вселената. По време на този фестивал, различни вълни на излъчване преминават Вселената, създавайки по този начин различни цветове, които подхранват и допълват функциите на съответните елементи в атмосферата.

Освен хубава музика, на територията на фестивала ще има обособен кът, представящ част от индийската култура, където посетителите ще могат да разгледат и закупят индийски дрехи, накити, сувенири и да се запознаят с традиционното изкуство мехенди (рисуване с кана), съобщава novanews. В 18:00 ч. пък пловдивското танцово студио Duende ще се включи с уъркшоп по съвременни танци, след който всеки, проявил интерес, ще има възможност да се запознае с дейността на Duende, а също и да се запише в предстоящи техни курсове по съвременен танц и класически балет. Вратите на фестивала ще отворят точно в 14 ч. и партито ще продължи до малките часове на следващия ден.

Съботата преди първия учебен ден ще бъде най-цветната за Пловдив. Още в 9 часа сутринта на 13-ти септември, на гребната база в Пловдив, Фестивал на цветовете и 5kmrun ще обединят сили като дадат старт на деня със загряващо цветно бягане, което да донесе още по-мощна шарена емоция на феновете. Всички желаещи да се включат в сутрешната загрявка трябва да дойдат на място в 8:30 ч.

Фестивал на цветовете се провежда в партньорство с Община Пловдив и в подкрепа на кампанията Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

TrafficNews.bg