Осмото издание на Фестивала на усмивките/Smile Art Fest започва в Пловдив. Темата на тазгодишното издание е посветена на добрите отношения между Балканските страни и народи и по-специално на добросъседството между България и Република Турция.

По този повод тази вечер от 18:00 ч. се открива изложбата „Големите майстори на турската карикатура”, в която се представят творби на рисувания хумор от 60-те години на миналия век до наши дни.

Осем популярни турски карикатуристи ще бъдат гости на първата изложба от фестивала, от 26 май до 11 юни 2017 г., в залите на Градската художествена галерия в Пловдив, на улица „Княз Александър I” № 15.

По същото време, от 26 до 29 май 2017 г., в Етнографския музей в Пловдив, ще бъде проведен Форум на Балканската карикатура, в който ще вземат участие карикатуристи от пет Балкански страни и гостите от Турция.

Организатор на събитието е Фондация „Имеон-Балкани” в партньорство с Дружеството на турските карикатуристи, Европейската федерация на карикатуристите FECO, Съюза на българските художници и община Пловдив.