Кремена Шопова – Главен художествен ръководител на Танцова компания „ЕРА“ и Председател на БФСТД - Българска Федерация получи голямо признание от "Асоциацията на хореографите в България" на тържествена церемония за Първите годишни награди в областта на хореографията, излъчвана пряко по БНТ: Награда "Златна муза" в Модерно танцово направление за Танцов спектакъл "Падащи звезди".

Този спектакъл е поставен с танцьори и балетисти от "ЕРА-балет"- Пловдив и София през изминалата 2016 г. Това е трети поред авторски спектакъл за възрастни, след "Извинявай, Живот!" и "Магията на Траките".
Кремена Шопова беше номинирана и в категория "Детско танцово изкуство", с танцово-театралната си постановка "101 далматинци". 
"ЕРА" танцуват в залите на Военен клуб-Пловдив, ЦПЛР-ОДК-Пловдив и Читалище "Светлина"-София. В състава на актьорите са деца и младежи от 4 до 27 годишна възраст. Всички те се занимават любителски, с подкрепата на своите родители и институциите, към които се представят.

Кремена Шопова е хореограф от 1987 година, завършила е „Хореографско изкуство“ в Пловдивския университет; Следдипломна квалификация към НСА „Хореография и танци“; Дипломирала магистратура „Балетна режисура“ в АМТИИ-Пловдив. Организатор на мащабни конкурси и фестивали на територията на България: „PLOVDIV OPEN“ – Национален конкурс с международно участие „Дъга от таланти“ – Пловдив; „Балканска танцова спартакиада „Търновска царица“ – Велико Търново; Световна танцова квалификация „Dance Star – World Dance Masters” – Световните майстори на танца; Международна Морска Арт-Олимпиада „Хармония и сила“ в Созопол. Всичките форуми са в Културния календар на Министерството на Културата и са подкрепени от местните институции и Общини.Кремена Шопова е и уважаван Международен съдия, както и официален представител на CID-UNESCO в състава на Българската делегация.

Отскоро в състава на хореографския екип са вече и нейните успешни възпитаници, многократни световни шампиони: двете й талантливи дъщери Василена Шопова и Яница Шопова, Виктор Алеков и Виктория Илиева.