Любимият автор на младата четяща българска публика Константин Трендафилов гостува днес в Пловдив, за да се включи в инициативата на Общество Nota Bene и менторите от Националната търговска гимназия. Събитието се организира с благотворителна цел и ще подпомогне събирането на съвременни книги за деца и младежи, които ще бъдат комплектувани в „Пътуващи сандъчета“. Те ще пътуват по заявка до детските отдели на библиотеки, детски ясли и градини в страната, училищни библиотеки. Кампанията е продължение на проект „Пътуващите сандъчета на ББИА“ и насърчава четенето и осигурява достъпа до нови книги.

Едно от „Пътуващите сандъчета“ ще „отседне“ в Център за настаняване от семеен тип „Майка Тереза“. 

"Събитието ще се проведе в конферентната зала на библиотека "Иван Вазов" от 13 часа, а входът за събитието ще бъде книга по ваш избор" каза една от организаторките Мария Ташева. 

Инициаторите молят книгите: 

- да бъдат съобразени с възрастовата група (6-18г.)

- да бъдат съвременни и в добро здраве

- и най-важното да са дарени с желание

Ето какво разказаха за инициативата членовете на Менторския съвет към Общество Nota Bene Мария Ташева и Васи Попова пред камерата на Trafficnews.bg:



Партньори на събитието са ИК Жанет 45, Народна библиотека „Иван Вазов“, Фондация „Детски книги“, част от „Младият Пловдив чете“, TrafficNews.bg, PlovdivTime, Kapana.bg, Mediacafe.