Млади пловдивски творци ще наредят изложба "Пролетни багри" в Дома на културата „Борис Христов” на 21 април. В своите творби те ще „разкажат” с езика на различни техники своя поглед върху природата, натюрморта, мечтите и безброй още теми.

В периода до 5 май 2017 г. ще имате възможност да се насладите на артистични произведения в живопис, акрил, акварел, графика и фотография. Представените млади творци са членове на АТЕЛИЕ-ГАЛЕРИЯ S-HOMBRE с ръководител Милен Сиромашки. Това е третата изява на учениците за тази година.

Казват, че не човек избира да се занимава с изкуство, а изкуството избира него. Тази мисъл важи и за учениците на ателието. Ателието подготвя младежи и деца за кандидатстване в различни видове художествени училища и академии както в страната, така и в чужбина. Подготвя любители в областта на живописта, графиката, скулптурата и приложните изкуства. Участва ежегодно в различни конкурси и изложби в страната и чужбина.

Голяма част от младите автори печелят международни отличия. Една немалка част от младежите, обучавани в ателието, вече са част от художествения живот в Пловдив – обучаващи се в художествени училища и академии в страната и чужбина. Събитието е посветено на настъпващата пролет. Това е третата изява на учениците за тази година. Представената изложба е поредният мост между Дома на културата „Борис Христов” и бъдещето поколение млади автори на Пловдив.

Изложбата се открива в 18 часа.