Представяне на книгата „Монолог на един самотен махмурлия“ от Борис Китанов ще се състои в културен център Тракарт.  

„Книгата е  поглед от хълмчето на лично пребродените и осмислени от съмненията години, своеобразен протест срещу насилственото обезличаване, срещу вкарването в калъпа на умишлено ограничаваната човешка маса“, казва Дора Велева, която заедно с доц. Илия Кожухаров ще представят автора. 

Началото е в 18 ч., пише БНР. Входът е свободен.

Борис Китанов е роден на 10 март 1944 г. Завършва Философския факултет на Карловия университет в Прага, специалност История на изкуствата. Работил е в СБХ, Министерство на културата, Българската телевизия и др. Специализира телевизионно програмиране в ББС Уелс – Кардиф и в САЩ. Автор на десетки телевизионни филми и предавания за български и чуждестранни художници, и изложби, като „Творците на НДК“, „Пейзажът в чешката живопис“, „Отражения“, „Златният век на испанската живопис“, „Дарители в подножието на Андите“, „Цанко Лавренов“, „Йозеф Питър“, „Есенните изложби в Стария град“ и др.

Носител на наградата на името на Николай Райнов за оперативна критика и на „Златен век на българската култура – печата на Цар Симеон“.