Творческа среща „Музикални импресии – Италия за България“, свързана с европейските столици на културата през 2019 г. – Пловдив и Матера, организира днес от 16:30 часа Центърът за езици и интеркултурна комуникация към Филологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Събитието ще се проведе в Заседателната зала на Ректората на Пловдивския университет на ул. „Цар Асен“ №24.

Личностите, които ще представят градовете и държавите си в срещата са гостуващия за първи път в България музикален гуру и продуцент от световноизвестното трио DB Boulevard – италианецът Alfred Azzetto и добре познатият на международната сцена перкусионист и продуцент – Младен Димитров (Mr. Moon), българският специален гост на събитието.
„Италиански и български град ще носят званието Европейска столица на културата през 2019 г. Творческата среща под надслов „Музикални импресии – Италия за България“ цели да направи крачка напред в културните взаимоотношенията между двете страни“, смятат от Центъра за езици и интеркултурна комуникация.

На откритата среща са поканени студенти, педагози, музиканти, артисти, мениджъри, журналисти и ценители на музиката, за да беседват с две от най-успешните имена на световната музикална сцена.

Алфред Азето е един от водещите продуценти не само на италианската, но и на световната музикална сцена. Неговата кариера стартира през 80-те, когато името му започва все по-често да се появява в международната преса. В разгара на 90-те, когато е и бумът на хаус музиката, Алфред става резидент на двата най-важни клуба във Венеция: „Ил Мурето“ и „Матилда“.

Alfred Azzetto a.k.a. DB Boulevard е едно от най-популярните имена на oldschool културата. Световните медии и критици го определят като един от най-изтъкнатите продуценти и диджеи от Италия, който може да ни разкрие не само тайните на студийната работата и магията зад пулта, но и измеренията на усилията и отдадеността, необходими за да се достигнат върхови позиции на международната сцена. Нужни са, обаче и усилия, за да останеш една скромна и трудеща се личност, без да се отдадеш на самозабрава на музикалния небосклон. Това е чар и привилегия, която Алфред определено е успял да съхрани в себе си.

Трудно е да се преброят последователите му по нощните клубове на всички континенти, но лесно може да се почувства професионализмът и позитивното излъчване на човек, отдал сърцето си на музиката. Най-известните клубове в Мюнхен, Москва Маями, Ибиса, Амстердам, Джакарта, Хелзинки, Лондин, Варшава, Ню Йорк, Лондон, Берн, Будапеща, Атина, Цюрих, Тбилиси, Хонг Конг, Абу Даби и още стотици градове са били домакини на неговите гостувания. DB Boulevard – е POP & House трио, в което Алфед взима участие като продуцент. С триото, както и под собственото си име, той е създал над 50 парчета и ремикси.
 
Възпитаник на Националното училище за музикално и танцово изкуство, а по-късно и на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, Младен Димитров a.k.a. Mr Moon е познат сред българските артистични среди със скромно присъствие, усърдна работа, със солидна доза талант и с топлата си усмивка. Започва кариерата си като музикален педагог, перкусионист и продуцент, а през 2002 стартират и изявите му зад диджейския пулт.

Композира, прави ремикси и работи съвместно с елита на българската и чуждестранната Pop, Jazz & Soulful сцена, сред които Белослава, Любо Киров, Деси (Future Shock), Тони, Tri O Five, Lisa Shaw, Marshal Jefferson, Kinky Movement, Stereo Mutants, Atjazz, Tikki Tembo, Distant People, Deep Inc. & Stee Downes, Mind Trips, както и с легендарната Лили Иванова.
Част е от редица Soul, Funk и Jazz проекти във и извън страната, издава парчета за Duffnote Recordings, Deepalma Soul, Salted Music, Island Moods, а през 2014 година стартира собственен музикален лейбъл под името Mr. Moon Records.

Mr. Moon е неразделна част от съвременната „интелигентна“ музикална линия. Стилът му на работа е лесно разпознаваем, а неговото творчество наподобява вълнуващ ритмичен роман. Ще откриете фрагменти от него както в собствените му продукци, така и във всеки музикален нюанс, до който се е докоснал при съвместната си студийна работа. Трябва са чуят рилийзите Soulmate, Dream On, Freaky, Noble Artform, Sunday Mood, Ain’t no, за да се усети ритъма на цялостната творба.