„Очаквам ви в моя любим, любим, най-любим Пловдив на 22 март. Заедно със симфоничния оркестър на операта и моите скъпи приятели и изумителни музиканти Васил Петров, Христо Йоцов, Живко Петров, Борислав Йоцов и Димитър Карамфилов ще изпълним част от фантастичната музика на моя баща Вили Казасян със съвсем новите прекрасни аранжименти на Христо Йоцов! Сигурна съм, че с тази музика и тези музиканти ще сътворим една истински вълнуваща вечер!“

Това емоционално послание отправи Хилда Казасян към пловивската публика. Концертът, който започва днес в 20,30 часа в Дома на културата „Борис Христов“, ще бъде дирижиран от Константин Добройков. За първи път едни от най-популярните български песни ще прозвучат в нов аранжимент за голям симфоничен оркестър.

Спектакълът е замислен като втора част на Пролетния бал в операта и ще бъде предшестван от музикални изненади, танци и чаша вино във фoайетата.  Първата част на бала е посветена на испанската сарсуела. Тя ще представи най-доброто от оперетата на Иберийския полуостров. В  програмата са включени откъси от „Диамантите в короната”, „Дивата котка”, „Луиза Фернанда”, „Дуетът от Африканката”, „Бръснарят от Лавапиес” и др. Концертът ще мине под диригентската палка Кръстин Настев, а режисурата е дело на Георги Динев.

Солисти: Ивайло Михайлов, Михаил Михайлов, Марияна Панова, Таня Иванова, Светлана Иванова, Елена Чавдарова-Иса, Вера Гиргинова, Николай Бачев, Анита Огнянова.