Изложба живопис „Портрети“ на Иван Чакъров ще открие в сряда пловдивската галерия „Възраждане“. Ще бъде представен и новият луксозен, голямоформатен каталог на автора, изработен от галерията.  

Първата, изцяло портретна, изложба на Иван Чакъров е промислена с образите на известни пловдивски съграждани, меценати, творци и дарители от областта на бизнеса, изкуството и обществения живот. Хора, интересни сами по себе си, като субекти, но и личности, попадащи често под прожектора на човешкото любопитство и внимание, поради естеството на живота им в обществото, казва галеристката Краси Алексиева.

Потърсени са онези образи, разбира се – малка част от тях, засега, които работят в полза на човека, на Пловдив, на държавата. Които правят нещо позитивно и качествено. За да останат като конкретни лица, като спомен, допълва тя.

Авторът е роден през 1971 г. в Пловдив. През 2002 г. завършва НХА, София специалност живопис при проф. Теофан Сокеров. От 2007 г. е преподавател по живопис в НГСЕИ, Пловдив. Има осъществени 11 самостоятелни изложби и множество участия в общи такива. Носител е на две награди за живопис от Академичен конкурс „Марин Уста Генов” – 2000 г. и 2001 г.

Изложбата се открива на 22 март от 18:00 ч. и ще продължи до 10 април, т.г.