Фотоизложба "Срещи с Изтока" открива пловдивският апелативен съдия Христо Крачолов довечера в Балабановата къща. Тя е част от дипломния проект на пловдивския юрист Христо Крачолов за придобиване на квалификационна степен „магистър“ по фотография в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Темата на изложбата „Срещи с Изтока” дипломантът защитава с текста към фотографиите. “Много азиатски страни, за които преди години само бяхме чували и трудно намирахме на картата, днес развиват изключително бързо своя туризъм. Удивително е да посетиш кътчета в Турция, Шри Ланка, Индокитай и Индонезия, където хората живеят без телефон и интернет, но простичко и щастливо.

Природата, хората и средата, в която те живеят и работят, в съчетание с невероятното осветление и цветове са силно фотогенични, предизвикателни. Те предлагат фантазия за фотографа, нестандартни композиционни решения, колористични варианти, всичко което бих искал да покажа в тази изложба” – казва Христо Крачолов и оставя нататък да говорят фотографиите му.

Научен ръководител на проекта е доц. д-р Никола Лаутлиев. Изложбата ще продължи до 24 март.