Второто издание на конкурса за млади модни дизайнери „Моден Капан“ ще се състои тази пролет в Пловдив. Събитието е част от програмата на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019” и се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Пловдив 2019”. На 20 април ще бъдат определени двадесетте моделиери, чиито колекции ще дефилират на големия ревю-спектакъл, който ще се проведе на 20 май в Капана.

 Ето и регламента на конкурса „Моден Капан“:

В конкурса нямат право да участват финалисти от „Моден Капан 2016”

Конкурсът ще се проведе в три етапа и няма да бъде обвързан с такса за участие.

Първи етап - до 20 март 2017 г. - кандидатстване в конкурса с формата за участие, която може да изтеглите от ТУК

и колекция представена с 5 скици /скиците трябва да бъдат във формат .JPEG /
Изпратете необходимите файлове на: moden_kapan@abv.bg 

Втори етап - 1 април 2017 г. – Обявяване на кандидатите достигнали до втори етап и подготовка за ревюто „Моден капан”.

Трети етап - 15 април 2017 г. – До финалния трети етап ще достигнат 20 таланта, които ще имат възможността да презентират своята първа колекция на грандиозен ревю-спектакъл. 
Участниците трябва да осъществят поне един от петте свои модела до 15 април 2017 г., които ще бъдат представени на ревю-спектакъла. При невъзможност за реализирането му, участникът ще бъде дисквалифициран и заменен от друг до запълване на местата до 20.
До 1 май 2017 г. финалистите трябва да са осъществили и петте свои модели.

Ревю-спектакъл „Моден Капан“ за млади дизайнери - 20 май 2017 г. 

В страната ни живеят много талантливи младежи. Всеки от тях мечтае…
Мечтае да получи възможност да покаже своя талант. Нека им покажем, че не е нужно да емигрират в Милано или Ню Йорк, за да бъдат част от модния бизнес.
Един млад дизайнер се нуждае от поле за изява, за да твори ТУК, а не извън страната ни.
Ревю-спектакълът „Моден капан“ ще се състои в Капана - творческият квартал на Пловдив. Ще бъде изграден подиум съпътстван от атрактивно осветление и озвучаване, който ще бъде разположен по продължението на ул. „Христо Дюкмекджиев”.

В модния дух на цялото събитие ще видите необикновена инсталация – ревю. Сградите в Капана ще „дефилират“ с модерните идеи на „Алениа”. „Алениа“ ще претвори за събитието над 2000 метра плат с необичайни модели.