Рекорден брой участия и победи в битката за коча на Трифоновден край Асеновград записа асеновградският професионален състезател по борба Димитър Кумчев.

За 15-ти пореден път той спечели Пехливанските борби, наричани „баша“ и провеждащи се ежегодно на 1-ви февруари в местността „Свети Трифон“.

Близо 100-килограмовият овен бе връчена на Кумчев от кмета на общината доктор Емил Караиванов.

С победата, шампионът си заслужи и 20 литра червено вино, както и парична награда. В традиционните Пехливански борби тази година смелостта да се изправят редом до Димитър Кумчев, а някои и срещу него, имаха над 50 състезатели.

Във финалната схватка асеновградчанинът се срещна с националния състезател по свободна борба Георги Ванчев от Хасково. Победителят от Асеновград спечели с категоричен туш над съперника си. Димитър Кумчев се нареди на първото място и в класацията при най-тежката категория за мъже, съобщи Актуално. След нелеката борба за голямата награда, 14-кратният победител отново стана притежател на пехливанския коч – за 15-ти път.

Припомняме, че асеновградчанинът е носител на пояса „Дан Колов“ и национален състезател от висок ранг. Преборил се е за няколко златни медала от различни първенства до момента, а през 2016 г. имаше възможността да участва на Олимпийските игри в Рио.

photo of Рекорден брой поредни победи на Кумчев за пехливанския коч

Снимки: Actualno.com/ Атанаска Маркова