Продажбата на книги се увеличава, расте интересът към български автори

Блогърът Темз Арабаджиева и Милена Ташева от "Аз чета" споделиха впечатления от книжната година
Продажбата на книги се увеличава, расте интересът към български автори

През последната година продажбите на книги са се увеличили. Вече считаме книгата не за лукс, а за необходимост. Това разкри в ефира на Bulgaria ON AIR Милена Ташева от "Аз чета" и определи тенденцията като прекрасна.

Според блогъра Темз Арабаджиева едно от откритията на 2016 г. е младият български автор Владимир Полеганов. Въпреки това, по думите й медийното внимание към него не е било достатъчно голямо. Темз Арабаджиева призна, че преди е подхождала доста скептично към българските автори, но контактът с тях е променил нейното мнение. Спомогнало е и вниманието, което отделят другите четащи на българските автори.

"Няма как да не се увлечеш, когато толкова много ти хвалят нещо", сподели блогърът. Темз Арабаджиева очаква от 2017 г. по-добри романи, по-добра критика и по-пълни библиотеки.

"Трябва да се даде глас на хората с първи, втори и трети роман - на имената, които не са всеки ден в медиите. Изключително положителен е фактът, че хората влизат в книжарниците и целенасочено купуват книги на български автори", каза Милена Ташева в студиото. По думите й няма водещо заглавие през 2016 г., а отразяването на политическата обстановка е оставило по-малко време за този тип култура.

"Ако има книга, която да доминира, това е "Три ябълки паднаха от небето" на Нарине Абгарян", посочи Милена Ташева. Романът, който й е "скрил шапката", е на Веселина Седларска и е със заглавие "Кладенецът" .

Вижте повече във ВИДЕОТО:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bgВашият коментар през Trafficnews.bg

Коментари

Вашият коментар през Facebook