"В четвъртък вечер изкачваш стълбите на Каменица, поглеждаш наляво и стигаш при Остава!". Да, това е най-точното обяснение на локацията, която групата избра за промоция на "The Best of Ostava Live" в града под тепетата. 

Дискът е двоен и включва любими песни на поколения почитатели на алтернативната музика. Записан е от два акустични концерта – в Bee Bop Café на 13-ти февруари и в SOFIA LIVE CLUB на 2-ри април. Както самите музиканти обявиха, малко преди 25-та си годишнина, решават да издадат този проект и заедно с феновете да отбележат още от сега четвърт век на музикалната сцена.

Музикантите са проявили щедрост откъм песни – цели 29. Гост-музикантите в албума са струнен квартет Сапаев,
Мартин Стоянов – пиано, Михаил Шишков – пейдъл стийл китара и пиано, като Мартин се е погрижил и за микса и мастеринга. Изключителният графичен дизайн е дело на Мариян Дзин, а снимките в обложката са на Деян Стефанов, Добрин Кашавелов, Бистра Николова, Ирина Германова и Димана Бояджиева. В първото CD преобладават по-стари парчета, а във второто са намерили място повечето песни от предишния албум – "Океан". Разбира се, идвайки на концерта в ZOOM зона, всеки ще може да си закупи и албумът, а след лайфа да се снима с момчетата и да увеличи стойността на диска, взимайки си автографи. 

Билетите за концерт-промоцията на The Best of Ostava Live са в продажба на централната каса на театъра, в "Куфарчето на театъра" - Мол Пловдив, ет. 2, както и он-лайн от сайта на Драматичен театър – Пловдив.

TrafficNews.bg