Джаз примата Мирослава Кацарова и музикантът Мирослав Турийски, ще направят благотворителен концерт утре вечер в полза на децата, родени с лицеви малформации. Концертът е под надслов: "Да сбъднем мечтите заедно!".

120 деца в България всяка година се раждат с аномалия на устната и/или небцето. Държавата осигурява само оперативното лечение, което е крайно недостатъчно. За да бъдат пълноценно и ефикасно лекувани, децата трябва да работят и със специалисти по хранене, ортодонт, логопед и други.

Вече 20 години Асоциацията на пациентите с лицеви аномалии – АЛА дофинансира лечението на децата, защото всяко дете заслужава да получи възможност да бъде разбирано и приемано в обществото. 

Преди концерта в Be Bop на ул. "Гладстон" ще има търг на картини и ценни предмети. Той ще започне в  18 часа на същото място. 

Водещ на търга на картини ще бъде художничката и уредник в ГХГ - Пловдив Вихра Григорова, която и дарява своя творба за каузата на АЛА. 

За децата с лицеви аномалии картини даряват  пловдивските художници Васил Стоев, Атанас Хранов ,Румен Нечев, Полина Станчева, Аспарух Сърбов и Геракси Гераксиев. В благотворителния аукцион. участват също Маргарита Джарова – бивш дългогодишен директор на Художествената гимназия в Пловдив и професор Бисер Дамянов – преподавател в ПУ "Паисий Хилендарски", също предоставиха свои произведения за продажба, за да подпомогнат лечението на децата.

TrafficNews.bg