Изложба  живопис и колаж  „Нощен риболов“ на Силва Бъчварова ще се открие в галерия  А+ в Капана. Творбите представят странни пейзажи, пътуванията във времето и пространството.  

"Стремя се към изображения с аура на древност и магическо напластяване на древност и модернизъм, извън границите на времето", казва авторката пред БНР, която е живописец, илюстратор и сценограф.

Определят творбите й като баланс на ръба между театъра и живота, реалност и магия, изящно и декоративно изкуство.

Силва Бъчварова е родена в Пловдив.  Живее и работи в София.

Завършва Художествената гимназия в София и сценография в Националната художествена академия – София. Специализира „Визуален театър” във Франция. Работи като сценограф в редица театри у нас и в чужбина – Пловдив, Бургас, театър "Ателие 313" -  София. Има престижни награди за сценография. 

Преподавател е по живопис в НХА, преподавала е и в НАТФИЗ. Член е на СБХ и UNIMA (Международен съюз на куклените дейци). Има над 25 самостоятелни изложби – живопис, сценография, илюстрация, рисунки (в София, Пловдив, Варна, Сливен, Хасково, Прага, Будапеща, Магдебург, Гюмлик, Хонефос, Лилехамер, Толоса, Аликанте, Люксембург). 

Има над 40 участия в международни изложби в Европа, САЩ, Куба, Япония и др. Илюстратор е на 70 книги, автор на 120 куклени и драматични постановки в България и в чужбина ( Мексико, Белгия, Сърбия, Хърватска, Словения и др.).

TrafficNews.bg