Млади таланти от Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ днес събраха аплодисментите на публиката в аулата на училището с блестящи изпълнения произведения на композиторите Моцарт, Бах, Зайц, Петър Христозов.

Малките цигулари са лауреати  на наши и международни конкурси от класовете по цигулка на Евгения Ночева и Павел Генов. Клавирния  съпровод бе  д-р Злателина Коларова. Преди броени дни младите виртуози се завърнаха от Международния конкурс „Н. Симеонова“, Хасково с престижни отличия. Марияна Стоева  взе Награда за най-малък участник и Специална награда на СБМТД,  сестра й  Екатерина Стоева  е с втора награда,а  Стефан Хубенов и Виктор Костов се върнаха с втори награди.

Четиримата ще представят пловдивското музикално училище на деветото издание на Международния конкурс „Д. Петков“, Пловдив, който се открива днес и ще събере в Пловдив музикални  таланти от цялата страна и чужбина. В продължение на четири дни учениците ще потопят града в света на класическата музика. Гала концертът и награждаването ще бъдат в петък.

TrafficNews.bg