Екзотичната бразилка Лилиан Виейра и бандата й превърнаха залата в Дома на културата в дансинг. 8 години след последната си продукция Zuco 103  представиха новия си албум Ethno Chic, който споделиха с публиката на „Пловдив джаз фест“.

Почитателите на музиката на Виейра я подкрепиха с цялото си сърце и още на първата песен мнозина станаха от креслата си и започнаха да танцуват.  Лилиян изброи причините, заради които се чувства у дома си, когато идва в България и не скри, че е очарована от Пловдив и от невероятното публика, която е срещнала тук. Музикантите направиха истинско шоу, като бразилката не спря да танцува дори за миг, а светлинните ефекти превърнаха сцената в магическо място.

Преди да слезе от сцената Лилиан покани всички от залата  да я последват в Рио де Жанейро, тъй като имали дух и танцували чудесно. Но не забрави да ги предупреди, че столицата на карнавала има и тъмна страна. 

След концерта джазфестът продължи в Би Боп кафе, където на сцената излезе Петя Данкова. Тя получи прекрасен букет от артдиректора на фестивала Мирослава Кацарова, а след това заедно с Мирослав Иванов /китара/, Радослав Славчев – Riverman /бас/, ТромБоби /тромбон/ и Васил Вутев /ударни/ достави непродправено  удоволствие на публиката. 

Джем сешънът бе открит от Мирослав Турийски, а  не след дълго Лилиан Виейра отново се качи на сцената и изненада меломаните с интерпретация на "Седнало е Джоре дос". 

TrafficNews.bg