Загиналият работник във Ветрен бил единствено с багериста и паднал в окопа, точно когато колегата му отишъл за кафе. Това коментираха колеги на починалия мъж. Тялото му вече е извадено от екип на Спешна помощ, съобщава e-burgas.com. Злополуката станала около 15.50 часа, казаха още служители на „Балканстрой”, която строи канализацията в бургаския квартал, възложител е общината. Той е паднал в изкопа и пръстта го е затрупала, казаха хората на място.

В момента колегите му са много разстроени и не искат да коментират. Живеят там във фургон, някои от тях вече са на разпит в полицията.

Загиналият е 41-годишният Борислав Казанджиев от село Белица, Община Кюстендил. Той има едно дете, съобщава „Флагман“. От година той работил по водния цикъл, живеел на квартира в Банево.

Мобилният телефон на Борислав звънни непрестанно от час и половина. Нито от полицаите, нито от колегите му смеят да вдигнат телефона. Предполага се, че това е съпругата му.

На мястото на трагедията е и директорът на Инспекция по труда в Бургас Павлин Васков, който ще инспектира при какви условия работят служителите на "Балканстрой" ООД. Ще се одитира и какво е свършил надзорът - "Ей Ар Гарант" ООД.

Очевидци разказаха, че във фаталния момент той е бил в наведено положение и е сглобявал част от тръбите, докато в този момент върху него не е паднала земната маса. Колегите му се опитали да го изровят. Разкопали са час от пясъка с багер, но вече било късно – Борислав се задушил.

На място е забелязан и кметът на Бургас Димитър Николов. 

TrafficNews.bg