На който му харесва, да ходи на Слънчев бряг. Аз лично не бих почивал там. За някои хора това е почивката. Toва заяви бившият служебен министър Огнян Герджиков в ефира на бТВ. "Един американски журналист беше казал: "Всеки има право да си размахва юмрука, но това право стига до носа на другия". Следователно: "Всеки има право да се напие като свиня, стига да не пречи на другите". Ако това правило се спазва, всичко ще е наред", добави той.

Според него това, че парламентът работи трудно, има и своите плюсове, тъй като по думите му свръхпроизводството на закони показва безсилието на една държава. Ние сме шампиони по непрекъснати промени в законите, заяви той. Герджиков даде пример с Кодекса за социално осигуряване, който от 2000 г. до средата на 2017 г. е бил променян 120 пъти.

Бившият служебен премиер Огнян Герджиков отчете като грешка, която не би повторил, прекалено многото кадруване по време на служебното правителство. "Не бива един служебен кабинет да прави толкова много уволнения и назначения, само там, където наистина се налага”, посочи той.  

Герджиков заяви, че не би назначил за шеф на митниците Георги Костов, който при служебния кабинет беше уволнен като главен секретар на МВР. „Това е въпрос на решение на сегашния кабинет. На бюрото на премиера бях оставил папка, в която пишеше неща, които не са от най-добрите”, отбеляза Герджиков, но не пожела да навлиза в подробности.

Герджиков коментира, че отново би приел, ако го поканят за служебен премиер, защото вече е  натрупал допълнителния опит, който е много ценен. „Имам усещането, че нашият служебен кабинет в общи линии се справи много добре”, заяви той.  Герджиков призна също, че с президента Румен Радев са се чули само веднъж след мандата.