Депутатите премахнаха знаците, обозначаващи камерите на пътя. Това стана факт с приетите на второ четене промени в Закона за движение по пътищата, предаде БГНЕС.

Новият текст, който на практика премахва табелите, гласи, че при изпълнение на функциите си определените от министъра на вътрешните работи служителите имат право да извършват контрол по спазване на правилата за движението по пътищата с автомобили, оборудвани със средства за аудиозапис и видеозаснемане, като контролът се осъществява само в обхвата на средствата за видеозаснемане.

Предният текст на закона гласеше, че се обозначават места за контрол по спазването на правилата за движение от всички участници в движението, като поставят пътни знаци и техника за видеонаблюдение; контролът се осъществява само в обхвата на средствата за видеонаблюдение. За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки, е разписано временно спиране от движение на пътно превозно средство - на собственик, който допуска или предоставя управлението на моторно превозно средство на лице, което е употребило алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 на хиляда, наркотични вещества или техни аналози - за срок до един месец.