Пловдивчани, опитващи се да се предредят за регистрация на автомобил в КАТ, се оказаха накрая на опашката след като бяха надушени от служители. За интересната случка ни разказа читател на TrafficNews.bg, който също трябвало да регистрира новия си автомобил.

Още от момента, в който си харесал кола, Георги бил разтревожен от всичко, което бил чул за ставащото в КАТ-Пловдив. Не само от репортажите в медиите, но и от приятели бил чувал за гигантските опашки, часовете чакане и търговията с места, която ромите в района въртят. Точно заради това решил, че ще жертва не само деня си, но и част от нощта преди него, за да може да мине възможно най-бързо.

"Станах в 4 часа сутринта, в 4 и 10 вече бях пред КАТ. И въпреки това пред мен имаше 19 коли", разказа той. Въпреки това останал изненадан от организацията. "Доволен съм от това как са разпределили нещата. Има човек, който те вкарва в двора, минават хората един по един. Трябва организация, защото там на ден минават по сигурно 150 коли", обяснява той. Според него служителите може би са се повлияли от журналистическите разследвания, скандалите и масовото недоволство.

Сблъскал се обаче и с престъпните схеми, за които бил чувал. "Пет човека дойдоха да ми предлагат място. Идва, мята някакви ключове в ръцете си и ми вика "Ето я колата ми, минаваш пред мен директно. 30 лева". Аз ги режех, имаше такива, които се вързаха", разказва пловдивчанина. От 19-те коли, които в ранните часове на деня били пред него, поне няколко били на роми, които просто пазели места, които да предложат после. "Схемата е такава - плащаш му и те пуска да минеш пред него, без да му пука, че отзад има още 50 коли. Ако не стане, просто ти отстъпва мястото си", обяснява Георги. Няколко души, изглежда по-нетърпеливи, дали пари и се предредили. Това обаче не останало без последствия. Служители на КАТ надушили врътката.

"Тези, дето ги усетиха, че са платили и са минали по-напред, бяха около 10 човека, ги върнаха най-отзад", доволно описва случилото се Георги. Като съвестно чакащ шофьор, той е радостен, че някой е опитал поне частично да оправи проблема. "Евала. Аз съм отишъл да чакам в 4, другия спал до 9, дошъл е и се забива отпред за 30 лева. Нередно е, най-малкото", коментира той.

Въпреки това посочва, че проблемът с чакането и опашките остава заради големия брой коли, които се регистрират всеки ден. "Отидох в сряда, защото в понеделник ми казаха, че е най-тежко. Ако бях отишъл в петък, можеше да не мина и да увисна за другия понеделник", аргументира той избора си. И се надява, че ще се намери някакъв изход от ситуацията, защото потърпевши от цялата работа са шофьорите, а други хора се опитват да правят пари на техен гръб.

Снимка: архив