За скандални побоища, проституция и наркотици в дом за сираци в Карлово алармира момиче пред karlovopress.com. Ето какво пише то:

Искам да се извиня на всички вас, но сестра ми се притесни от снимката си и затова аз заставам зад думите си с лицето си. Пиша с последна надежда, че някой в тази държава ще ме чуе и някой ще ми помогне. Казвам се Мирела и бях споделила снимка на моята сестра, Виктория, която е на 13 години и е настанена в дом за деца без родители от 7- 18 години в гр Карлово.

На снимката се виждаше, че тя е бита. Била е бита от момче в същия дом и никой не предприема мерки. Всъщност тя и друг път е бита.. Уведомени са персонала и директора, но никой нищо... Снимката беше заменена с моята, защото сестра ми се притесни и ни помоли да я свалим, но аз заставам зад думите си с лицето си!

Децата са отпуснати, правят си каквото искат,има момичета който проституират а повечето от момчетата пият и вземат наркотици, прибират се когато им скимне а никой нищо не прави! Обръщала съм се към директорката на социалните грижи в София и съм подавала преди време многократни сигнали, но тъй като въпросната директорка е в цялата тази схема, не взимат никакви мерки спрямо държанието на децата и спрямо възпитателите там. Всъщност Госпожа Офелия Кънева, тя не само че е директор на социалните, но и преди да стане беше и директор на същия този дом, който от 2010 г ако не се лъжа стана ЦНСТ. / център за настаняване от семеен тип/

Не малко от децата не отиват на училище и дори са отписани от училищата. А възпитателите които уж са сложени там за контрола на децата не вземат никакви мерки и само си взимат заплатите. Научих също, че господин на име Петров си позволява да отива пиян на работа и посяга на децата. Г-жа Директорката Офелия Кънева също знае за проблема, но и тя не прави нищо по въпроса.

Проблемите започват още през 2012 година когато промениха дома за деца в “ център за настаняване от Семеен Тип” И взеха управлението Офелия Кънева, Ангел Чакъров и още една дама, която само знам, че се казваше Миглена и беше от Сливен, те отговаряха за децата. Преместиха дома в град Карлово като уж децата да имат по- добро бъдеще и по- хубаво образование.

През 2012 година аз подадох сигнал до Социалните в Карлово затова, че управителя който бяха сложили над възпитателите идваше пиян на работа, гасеше ни тока и Тормозеше децата. Не беше само това, няколко госпожи от стария персонал също бяха подали многократно сигнали до Социалните и дори до агенцията която идваше на проверка за храната ни, защото не ни даваха това количество храна което ни се полагаше. Не взимахме и стипендия ,а трябваше да взимаме, всеки друг дом взимаше, но ние не.

Къде ли отиваха нашите пари? 

Имаше едно момче Б. А се казва. Той навърши 18 години и го изритаха като куче на пътя. Момчето спеше в една линейка, която беше на дома в Калофер. До скоро беше там сега си намери работа и квартира, но мисълта ми е че след като навърши години и му биха шута и айде а уж говореха че ще му помогнат да започне от някъде. Всъщност всички там т само си взимат заплатите и точат парите на държавата и никой не им обръща внимание и са толкова спокойни, че никой не им търси сметка за нищо.

До София също бях подала, и оттам никой не ми обърна внимание защото г-жа Офелия Кънева имаше пак нещо общо с тях, дори знаеше че съм подала аз сигнала

Мисля, че това не е редно и някой трябва да се заеме. Писах до Господари на Ефира и до Карбовски, но никой не ми обърна внимание. Нима живота и бъдещето на децата не е важен за никого...а може би, защото са без родители.......