Сметка за кабелна телевизия и интернет в размер на 23 586 лева и 89 стотинки е начислила на свой клиент банка, с офиси в България.

Задължението се появило в графата текущи плащания на битови услуги на шуменката Румяна. Нормалната месечна сметка, която плащало семейството на жената, била в размер на 47.90 стотинки.

"В нашето семейство имаме само едно електронно банкиране с моя съпруг и то е на мое име. Имаме и договор с кабелен оператор за телевизия и интернет от лятото на миналата година и плащаме сметката по електронен път." - разказва жената. В събота отворила профила си в банката, за да види новата сметка и с изненада установила, че дължи 23 586 лева и 89 стотинки, пише Monitor.bg

"При детайлизиране на задължението системата показа, че сумата се е "натрупала" от април 1970 година." - разказа клиентката на трезора. Жената е имала късмет, че не е оставила плащането на задължението в автоматичен режим, каквато практика имала с мобилния си оператор. В случая с кабеларката, системата очаквала потвърждение и заплащане.

Потърпевшата разказва още, че се е досетила за някаква грешка. От кабелния оператор обяснили, че нямат нищо общо с възникналото недоразумение, а от банковия офис казали, че това е вирус и ще предадат случая на своите IT специалисти.