Довършването на стадион “Христо Ботев” ще бъде основен приоритет за новия собственик на Ботев (Пловдив). В момента съоръжението стои недоизградено, а от 3 години отборът играе мачовете си на базата в Коматево. Клубът събори Колежа през 2013 година, като новото съоръжение на негово място трябваше да е готово до лятото на 2015 година. Това обаче не се случи - в средата на 2014 година строителството бе замразено, като на груб строеж бяха завършени само две от трибуните.

Нещата около стадиона обаче може да се променят в близко бъдеще. В Пловдив усилено се говори, че в последните дни са се водили разговори на най-високо ниво по този въпрос. Очаква се строителните работи по стадиона да бъдат подновени през лятото. Сериозни източници твърдят, че с тях може да се заеме малко над 40-годишен бизнесмен, който е пряко свързан с друг клуб. Името му е сензационно. Развръзка по този въпрос предстои през юни и ако всичко се развие по предначертания план, строителните дейности трябва да стартират в края на лятото, пише Тема Спорт.

Следващите дни ще бъдат доста динамични за Ботев. Клубът ще има нов собственик след Общото събрание. То е насрочено за 2 юни, петък. Очаква се тогава мажоритарният пакет акции да премине от ръцете на фенското сдружение ПФК Ботев 1912 в тези на Георги Самуилов. Бизнесменът и досега бе ангажиран с осигуряването на част от издръжката на отбора, въпреки че през пролетта се отказа от дяловете си. Той винаги откликва на призивите за помощ от управата. Неговото желание също е повече средства от издръжката на клуба да отиват за довършването на Колежа, отколкото за взимане на нови футболисти, които да прибират големи заплати.

Сериозните разговори за подновяването на строителството на “Христо Ботев” е поредната добра новина и за привържениците на “канарчетата” след спечелената наскоро Купа на България и факта, че Георги Самуилов отново ще поеме цялостната издръжка на клуба. Не е изключено обаче в Ботев да се появи и друга, много по-силна фигура, която първоначално да помага само за доизграждането на стадиона.