Асеновградчанин засне кучешки урок по човечност. Янко Гаров пътувал по пътя Асеновград - Пловдив, когато пред него станало произшествие, при което кола е блъснала улично куче. 

Ето и неговия разказ, който предизвика сериозна дискусия в социалната мрежа.

Пътувах с колата от Асеновград за Пловдив. Това, което видях на пътя, ме изуми! Три кучета пресичаха пътя (не на пешоходна пътека). Движението беше много интензивно (неделен ден). Профуча кола, удари и уби едното и продължи пътя си. Водачът не спря?!?!

Отбих от пътя и започнах да снимам. Убитото куче беше проснато безжизнено в средата на пътя. Нямаше признак на живот! До него стоеше едно от кучетата и го пазеше от профучаващите коли в двете посоки с бясна скорост? По всичко личеше, че страшно страда за своя приятел (а може би пратньорка). Никой не спря?!?! (Убито някакво куче) Поведението на третото куче (черното) ме накара да се замисля! Застана на банкета от страна на пътя и започна непрекъснато да лае минаващите коли, сякаш крещеше от болка за убития си приятел (а може би майка). По този начин протестираше против хората, убили я! Всеки ден гледаме и слушаме от медиите за войната по нашите пътища.

Хей, хора!

Спрете се! Опомнете се! Замислете се колко български деца остават сираци, колко майки се почернят, колко семейства осиротяват и животът губи смисъл за тях?

С болка пиша тези редове! Това беше само един инцидент с кучета, но той се случва всеки ден с хората, с нашите деца и майки?

СПРЕТЕ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!