Момиче се е разминало на косъм от атентата по време на концерт в Манчестър, като най-вероятно за това помогнал неин български приятел.

Красимир е от Пазарджик, но живее в английския град, където работи като барман. Негова приятелка, португалка, снощи посетила концерта на Ариана Гранде в зала "Манчестър Арена". През цялото време той й пишел, давайки й зор да се видят. В крайна сметка тя склонила и си тръгнала от концерта преди неговия край. Едва по-късно двамата разбрали за ужаса, който настъпил по време на събитието. Атентаторът самоубиец се взриви в залата, а поне 22 души, сред които и деца, загинаха.

"Половин Манчестър са евакуирали. Голям ужас е. Постоянно ми звънят, питат дали съм жив", разказва младият пазарджиклия. "Половината град е в паника да няма вторични експлозии на други оживени места и евакуират всичко публично. Центъра са отцепили. Паника е в града", разказа той.

За взрива разбрал от интернет. Преди това обаче видял как линейки и полицейски автомобили бързат към центъра. "Определено бях шокиран от новината. Познати все ми казваха, че терористите са се заканили на Манчестър, но казваха за летището. А то какво се случи...", обяснява Красимир. След трагедията той вече ще има едно наум.

"Със сигурност ще внимавам повече - дали и къде ще ходя на оживени места, които са потенциално място за атентат. Надявам се да няма още такива", допълни той.

Припомняме ви, че най-малко 22 души са загиналите при атентата, станал в зала „Манчестър арена“ в британския град Манчестър. Сред тях има деца. Атентаторът е мъж и също е загинал. Други 59 души са ранени. Според полицията атентаторът е носил самоделно взривно устройство.

Взривът е станал около 22:35 ч. местно време (1:35 ч. българско) във фоайето на залата в края на концерта на американската поп певица Ариана Гранде. Не е ясно колко души са били на събитието, но „Манчестър арена“ е най-голямата покрита зала в Европа и побира над 18 хиляди души. Повечето от присъствалите са били младежи на възраст между 12 и 17 години.

Междувременно арестуваха мъж във връзка с бомбената атака в Манчестър, предаде Би Би Си по данни на местната полиция. Задържаният е 23-годишен. По-рано британският министър-председател Тереза Мей съобщи, че властите са идентифицирали нападателя от концерта на Ариана Гранде. Разследването обаче е в твърде ранен етап, за да се съобщава неговото име, изтъкна Мей.