Нова мода разтресе България. Силиконът в гърдите или в устните се оказаха от първостепенно значение за цялостната визия на абитуриентките от випуск 2017. Очевидно миските, плеймейтките и т.нар. публични личности решиха, че могат да помогнат много за „мечтите” на младите дами.

„Благородните каузи” на известните вероятно ще дадат старт в живота на съвременните будителки на обществото. Именно с новия бюст те не само могат да станат център на вниманието за една вечер на бала, но могат и да стартират безпроблемно своята бъдеща кариера. А може би идеята на миските е новото поколение дами да ги наследят?

Като нищо ако сега една абитуриентка приеме безвъзмездно подаръка втора ръка, след време заедно с него, и може би някое богато гадже, може да се превърне в да речем... червената Златка? Не е изключено. Сегашните вече остаряха и обществото се нуждае от нови попълнения.

Ако намесим носталгията тук, ще останем разочаровани. Днешните зрелостници по нищо не приличат на тези от преди десет години, та дори и от миналата. Това, което те приемат за даденост, е не естественият път на образованието към някоя бакалавърска степен, а степента на израстване в обществото – целта оправдава средствата.

Следният текст е една илюстрация на мислите на младите хора. Въпреки минусите от матурите и плюсовете от силикона, те все пак могат да намерят поетичната си муза:

Времето тече ли, тече..

Матура първа мина, утре втора..

И туй учение, мамо, хич не ме влече

Ала утре да мине и ще свърши зора

 

И защо точно тебе, Албено, грешна и красива

Намериха теб да изкарат от архива

Ти неусетно съкруши ни

И лампите в мозъка светнаха на аварийни

 

Утре иде матура втора,

Моля се на картата да търся Бора Бора

Ала, мамо, ако падне се Камчатка

Ще трябва да забравя, че ще стана адвокатка

 

Един път аз да завърша

Ханша в някоя дискотека аз ще разкърша

И да взема таз диплома гадна,

Някой университет аз ще нападна.

(Автор на стихотворението е Станислава Стоянова – профил във Фейсбук)

Да „разкърши ханша” в някоя дискотека е приоритет, разбира се, за много млади дами. С този ритуал те слагат край на мъченията и се впускат в нощни приключения. На лов за бъдеще...

Коментар на стажант репортера Маринела Стефанова