Който станал милионер, станал - череши на по-нормална цена вече се продават по пазарите и в Пловдив! "Плодът на богаташите" може да бъде намерен на смущаващо ниската цена от 8,50 лв. за килограм в "Смирненски", видя репортер на TrafficNews.bg. Това е доста под онaзи цена от 50 лева, която, истински или не, предизвика истински интернет фурор

Но бъди спокоен, българино! Черешата - този страстно червен и сладък изкусител, този цар на плодовото царство, вече е достъпен и за нас, простосмъртните. Вече не само шефовете на технологични гиганти, диктатори и наркобарони ще могат да се радват на прекрасния черешов вкус, но и всички ние. А хубавото е, че сезонът на черешите наближава и цената им вероятно ще пада още надолу.

"Обезценяването" на плода може би ще сложи край на множеството шеги по темата със скъпите череши. Бащи вече няма да си търсят съпруг на дъщерите си в Кюстендил, защото "там с пет кила череши купували кола на старо". Отваря се обаче възможност за всички собственици на магазини и сергии да рекламират стоката си по-идейно. Представете си вариантите - скромна сергия за плодове, а на табела пише - "Евтини череши като за български заплати!" или пък "Череши на трапезата сложи, богаташ се окажи!".