Преди 4 дни млада двойка отишли на вилата на бабата и дядото на момичето в китното селце Паталеница, намиращо се на около 14 км от Пазарджик, в полите на Родопите. Докато работели в района на къщата, се появило едно рошавко и мръсно куче, което било изключително дружелюбно и гледало младите, сякаш иска да им каже нещо. Така започва тази история...

"Аз на секундата извиках Кремена, която изключително харесва животинки, и кучето, което иначе се стряскаше при всяко движение, било то на човек или кола, започна да върти опашка. Разбира се, при тази картинка човек няма как да не поиска да нахрани навярно прегладнялата душица! След като се нахрани, то спокойно се изтегна пред входната врата и заспа сладък сън.

За съжаление в къщата не живее никой и нямаше как да го приютим. Въпреки че живеем на 2000 км от Паталеница, в Германия, ние се почувствахме съпричастни със съдбата на това куче! Оттогава всеки ден пътуваме до тази къща, специално за да го нахраним! А то - винаги е там, където го оставихме! Дори в дни на силни дъждове, то е там, чака човешка любов, такава, каквато до момента му липсва!

Разпитвайки из селото дали все пак не е на някого, се оказа, че един от най-бедните обитатели на това село се опитва да го храни, колкото и незначителни да са му възможностите! Дори подозираме, че съдбата на този човек навярно е по-тежка и от на кученцето - Рошко..."

Това разказа пред TrafficNews.bg Митко, който след около две седмици се връща заедно с приятелката си в Германия. Момичето и момчето вярват, че кученцето ще намери своя дом, при добър по душа стопанин - такъв, какъвто е и то самото! Ако Рошко вече е стоплил сърцето на някой от нашите читатели, може да се обади на тел. 0887/04 83 83. Всяко живо същество заслужава да има дом и обич!