Какво печели и какво губи Пловдив от провалената сделка за придобиването на 20,63 % акции в Панаира? Този отговор се търсеше днес от общинските съветници, а дебатите продължиха повече от 2 часа.

39 съветниците гласуваха „За” развалянето на сделката, 4-ма  „против” и 3-ма „въздържали се”.  Предложението бе подкрепено от ГЕРБ, Патриотичния фронт, Съюз за Пловдив, Кауза Пловдив и  реформаторите. Против бяха общинарите от БСП, без Иван Петков – Бебето, а съветниците от ЗС „Александър Стамболийски” се въздържаха.

Основната ябълка на раздора днес всъщност не бе дали трябва да бъдат върнати акциите, а защо в рамките на две седмици  местният парламент трябва да взима две коренно противоположни решения.

На предходната сесия кметът Иван Тотев призова да се мисли рационално, а емоциите да отстъпят при взимането на решението. Днес  бе обратното - градоначалникът заяви, че в политиката не всичко е икономика, а има емоционален момент, който трябва да отговаря на обществения интерес и настроение.

Тази рязка промяна на позициите на кмета бе напомнена от повечето от политическите формации в местния парламент. БСП и Патриотите дори видяха неглижирането на ОбС от страна на ГЕРБ и задействането на местната структура след повелята на Бойко Борисов.

Вижте по-интересните мнения в залата днес: