Общинският съветник от ЗС „Александър Стамболийски” Георги Колев ще стане заместник-председател на пловдивския законодателен орган. В четвъртък неговите колеги трябва да гласуват предложението, с което ще го качат на президиума.

По правилник всяка група, която има четирима общински съветници може да изпрати на централната трибуна свой представител. Въпреки че „земеделците” и досега имаха това право не се възползваха от него.

След рокадата в групата им обаче явно те са решили да овластят свои представител. Припомняме, че на последната сесия рекламният експерт Бояна Маркова влезе в ОбС – Пловдив на мястото на избрания за депутат от БСП в областта Димитър Георгиев.

Георги Колев е от най-известните адвокати в Пловдив и има славата на един от най-добрите оратори сред бащиците на града. Той е трети мандат общински съветник под тепетата. Преди два мандата той отново бе зам.-председател на пловдивския парламент.

С избора му от ЗС „Александър Стамболийски” ще има представител в председателския съвет, който решава дневния ред на заседанията на ОбС – Пловдив.