Тази сутрин температурите в някои места паднаха под нулата.Най-студено беше в Кюстендил и Казaнлък – минус 3 градуса, както и в Чирпан, Карнобат, Стара Загора и Драгоман – минус 2 градуса.

След обяд ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността и до вечерта на отделни места, главно в Рило-Родопската, област ще превали. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен, вятър от запад-северозапад.

Температурите ще се повишат и максималните ще са между 11° и 16°.

Над планините облачността ще е разкъсана, по-значителна ще е в следобедните часове, предаде БТВ. След обяд на места, главно в Рило-Родопската област ще превали сняг. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 4°

През нощта облачността над страната ще бъде разкъсана. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в отделни котловини на Югозападна България, където ще е тихо, до 0° – минус 1°, в София 3 – 4°.

Утре от северозапад облачността ще се увеличи и около и след обяд на много места ще превали дъжд. В отделни райони и ще прегърми. Вятърът от северозапад ще се усили, особено в Северна България, и с него за кратко ще нахлуе малко по-студен въздух. Максималните температури ще са между 13° и 18°, на места в Южна България – до 20°.

За неделя е в сила жълт код, с предупреждение за ветровито време в Северна България. Поривите на северозападния вятър ще достигат 80 км/ч. Вечерта ще започне разкъсване и намаление на облачността, през нощта срещу понеделник – до ясно време. Вятърът ще отслабне.

През следващите два дни ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка.

В понеделник сутринта ще е ясно, минималните температури ще се понижат и ще са около 0°, в котловините в Югозападна България, където вятърът ще стихне, ще се образува слана. През деня вятърът навсякъде ще отслабне, а по-късно ще се ориентира от югоизток.

Бързо ще се затопли и в сряда и четвъртък максималните температури в цялата страна ще са около и над 20°.