Бургаски артист боядиса яйцата си черни, с шипове и всевъзможни други накити. Това твърдят читатели на Флагман.бг, които ни изпращат снимки на нестандартните окраски. Те са попаднали на фотосите на Красимир М. и са останали шокирани, според тях това е гавра с най-светлия християнски празник.

„Писна ми от тъпите цветни яйца. Исках малко монохромност”, казва артистът в публикацията си и допълва, че нестандартните шарки се продават за по 100 долара на парче.

Изненадващо или не той вече е успял да намери купувачи. Други пък са обратно поляризирани и те твърдят, че те не само не бива да се продават, но и подобни шарки са недопустими и не бива яйцата да се боядисват по подобен начин. 

Приемливи или не, факт е, че шарките на яйцата наистина са красиви. Факт е също, че подобна окраска на великденския символ не е новост за Европа.

Най-вероятно обаче това не са боядисаните яйца на бургаския артист, а просто дигитален продукт, създаден чрез една от известните софтуерни платформи за манипулация на снимки. Възможно е известният бургазлия да е решил да експериментира, за да види каква ще бъде реакцията на хората.

Друг факт е, че традицията с боядисването на яйца и подаряването им по различни празници не е нова и не е измислена специфично от християнската религия. Боядисани черупки, датирани от 60 хил. години преди н.е., са намирани в Африка многократно, а тяхната окраска не винаги е била в познатите ни днес цветове – червено, зелено, синьо, лилаво, жълто и оранжево.