Община Пловдив вече е съдружник с Георги Гергов в Международен панаир Пловдив АД, след като местният парламент одобри приемането на акциите в дружество. Дебатите по темата продължиха над 90 минути, а в тях имаше доста емоция, което несъмнено доведе и до култови фрази от пловдивските управленци ето част от тях:

„Операта не е смокинов лист, зад който да скрием срама си. Не приемайте данайските дарове, който са вкарали коня в Троя” -  Божидар Здравков в тезата си против приемането на акциите от панаира.

„ Един от на най-големият утописти Джордж Оруел е казал, че „невежеството е сила” в труда си, писан през 1948 година. Уважаеми, колеги, в момента ни връщате през тази година, като говорите неща, които са неистини” - Георги Колев при защитата на приемането на акциите от държавата.

„Днес е срамен ден за Пловдив. Току що подарихме 800 декара на Георги Гергов.  Ако сме нормална държава със силни институции, тази сделка щеше да е невъзможна.” – Дани Каназирева след гласуването на предложението.

„Ние живеем в нормална държава, г-жо Каназирева! И тук големите седесари, които са в залата, нека да сравнят каква държава е била България през 90-те години, и сега 2017 година!  Разликата е огромна!        Нашата държава е пример за тези около нас. Ние сме една нормална държава, предвидима държава, с прогнозируемо  законодателство и управление. Поради това виждате всички тези италиански, френски и немски фирми, които инвестират в Пловдив”, Иван Тотев в отговор дали сме нормална държава.

„Разделяйте емоционалното от рационалното. Няма нито един историк,който да каже, че историята с Троянския кон е истина. То е ясно, че това не е рационалния изразител на историята. Но ако питате тези от Конго-Бонго или там държавата, в която г-н Кисьов е почетен консул, те ще ви кажат, че Троянският кон е истина, тъй като са гледали филма” – Иван Тотев за „данайските дарове” и Троянската война.

„До какво ниво стигнахме пловдивчани? За голямо съжаление ние в Пловдив не може да излезем от тази емоционалност, в която да говорим панаира е на Гергов, хотела на Тотев или тези имоти са на Кисьов. Нивото на махаленско говорене е много голямо. Сега говорим за панаира на Гергов, хотела на Тотев, макар че Тотев няма нищо общо там. Тези неща така са навлезли в говоренето, че ни изкривяват представите”, Иван Тотев.

„Питате ли ме как съм водил кампания срещу Славчо Атанасов? Има снимката с бабата, с изтърканите обувки… това е емоция, тя не може да се победи”, отново кметът Иван Тотев.

„Това, което искам е да си изкарам мандатите и след 20 години някои от моите наследници да каже – искам да съм кмет като Иван Тотев”, за желанията на кмета.