Окръжна прокуратура повдигна обвинение за опит за убийство срещу 18-  годишния Михаил Д., задържан за стрелбата в Кючук Париж снощи. Както TrafficNews.bg съобщи  18 - годишен ученик бе прострелян с газов пистолет в главата в района на училище "Стоян Михайловски".

Младежът е откаран в УМБАЛ "Свети Георги", където му е оказана спешна помощ. Той е бил прострелян в слепоочието, но за щастие без фатални последици. Сачмата не е проникнала в черепа и лекарите са успели да я извадят. 

В хода на разследването са извършени претърсвания и изземвания и разпити на свидетели. Назначени са медицинска и балистична експертизи.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив, като предстои да бъде поискано спрямо него вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Михаил Д. е обвинен, е лишаване от свобода  от 10 до 20 години.

Разследването по случая продължава.

Стрелецът е  възпитаник на ЕГ "Иван Вазов". 18-годишният Михаил Д. е абитуриент и е на крачка от дипломирането. Жертвата Иван учи в  училище "Черноризец Храбър" . Двамата не са се познавали, но пътищата им се пресекли заради приятелката на Иван.  Иван разбрал, че Михаил проявява нездрав интерес към гаджето му и му определил среща, за да се разберат "като мъже". Според запознати стрелецът е бил употребил наркотици преди срещата. 

И двамата са добри ученици, в гимназиите им са изненадани от случилото се. Само преди месец Михаил е участвал в предаването  "Часът на Милен Цветков" , в епизода с Тошо Куката.