Търговски обекти, предназначени за магазин и кафене, ще обяви на търг през месец май офисът на Националната агенция за приходите в Хасково. Имотите ще бъдат предложени за продажба заради неплатени в срок дължими данъци и осигуровки от досегашните собственици.

И двата обекта се намират край морето – в местността „Юртлука“ в курорта Равда. Единият, който е подходящ за магазин, е голям почти 60 квадрата и е оценен на 48 800 лева. Предназначението на другия е кафене. Той е с площ 218 квадратни метра и ще бъде предложен на търг за 62 000 лева. Огледите на двата имота ще стартират в началото на май и ще продължат до средата на месеца.

В момента може да бъде огледан друг обект, също подходящ за магазин, който се намира в Свиленград. Разположен е на първи етаж в жилищна кооперация и включва търговско помещение, склад, офис, санитарен възел, гардероб. Продава се за 27 468 лева. Огледите се провеждат до 12 април след уговорка с публичния изпълнител от офис Хасково, който отговаря за търга.

Също до 12 април в Хасково може да бъде видяно лично от кандидат-купувачи Ауди А8, произведено през 2005 година. Автомобилът е в отлично състояние. Мощността му е 202 KW, а цената, на която се предлага от НАП – 22 000 лева.

Подробности за тези и други търгове, организирани от Агенцията, са публикувани на електронната страница на НАП

Близо 517 000 лева от подобни търгове събраха за бюджета публичните изпълнители от офиса на НАП в Хасково за първите три месеца на годината. Най-ефективни са продажбите на недвижими имоти – те са донесли 507 570 лева. От търгове на превозни средства са реализирани 8 500 лева. Продадени са също и движими вещи.

От Агенцията напомнят, че продажбата на актив е крайна мярка, прилагана за принудително събиране на неплатени данъчни и осигурителни задължения към бюджета. От офиса в Хасково препоръчват при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими данъци и осигуровки, гражданите и дружествата да се обръщат своевременно към публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.