Екзотично пътешествие и дарения за домове за сираци и възрастни хора. Това планира най-новият милионер Димитър Митев от Ямбол, който преди дни спечели джакпот от 12 милиона лева. И след печалбата - преди ден, той отново пуснал фиш, а от 2 г. играе с едни и същи числа.

В момента 61-годишният мъж е за първи път в отпуска от 20 г. насам, разказва Нова тв. Той я изкарва сред роднини и приятели на село и прави планове за разпределяне на печалбата. Казва, че са започнали да го търсят много жени, но той не иска да се обвързва засега.

Подобна печалба си е шок. Ако човек няма стабилни вътрешни устои без парите и славата, може да се окаже, че изведнъж не може да се справи с емоционалното състояние от това, че вече е богат, коментира пък психиатърът Цветослава Гълъбова, директор на психиатричната болница в Курило. Парите уж дават свобода, но тежестта им е толкова голяма, че всъщност не знаеш накъде да тръгнеш, допълни тя.

Човек трябва да е малко прочел, да знае какво са активи и пасиви, както и да се консултира със специалисти, които да му обяснят как да капитализира парите си, препоръча пък бизнесменът Стефан Шарлопов. Според него подобна печалба трябва да се разпредели по следния начин: до 20% в недвижими имоти - къщи и вили, до 10% в движими - коли и яхти, а останалите 70% трябва да се инвестират в бизнес, за да носят печалба. Да си купи например един хубав тир - хем ще си работи, хем ще се кефи, препоръча Шарлопов.