„Вероятността улица „Иван Вазов” да  бъде затворена за автомобили за постоянно е много голяма”, заяви кметът Иван Тотев. Той изтъкна, че откакто улицата е затворена няма никакъв проблем в района с трафика. Поради тази причина от администрацията започват да разработват концепция за пешеходна зона от „Авксентий Велешки”, или до края на складовете, или до колелото на Централна гара.

При тези обстоятелства улица „Велико Тръново”, която е успоредна на „Иван Вазов” ще бъде асфалтирана, тъй като трафикът по нея ще остане по-голям.

Кметът изтъкна още, че от Община Пловдив са готови с всичко документи и процедури, за да започне укрепването на тютюневия склад  на „Одрин 8”, като дори вече е избран изпълнител. Очаква се до 20 април да започне строителството.

В същото време от администрацията могат да започнат да пуснат и необходимите документи за укрепването на един от изгорелите складове на Кудоглу край „Иван Вазов”. Позитивната новина е, че собствениците са се свързали с Община Пловдив и след укрепването те ще започнат работа по възстановяването на склада.