"Не знам защо предаването бе спряно снощи. В него нямаше нищо скандално или различно от това, което правим до този момент. В началото на предаването имаше изчитане от диктор на писмото, което бе пуснато до медиите по-рано. След това бе пуснат химна, който се пее от 15 000 души на Уембли Арена. Оттам имаше актьорска вечер и всичко останало”, заяви Слави Трифонов по време на пресконференцията за спряното му предаване.

Той заяви, че е имало писмо към него, което е по-скоро информативно, а след това е било пуснато към всички медии.

 „Това ,което се случи снощи е цензура, тъй като не нарушавам закон, или договор с БТВ. Аз нямам договор не просто за развлекателен характер и имам право на гражданска позиция, както и моите колеги.”, каза Трифонов.  

 „Ние произвеждаме предаване  снимаме го между – 8.30 – 9.30, след това го даваме с приемо-предавателен протокол на БТВ, а те след това не го излъчиха”, разказа Трифонов.

„Правото на позиция в телевизиите и медиите е свободата на словото,  а свободата на словото е гарант на демокрацията”, каза водещият. Той заяви, че ще спази договора си с БТВ и днес ще направят ново предаване, но не знае дали БТВ ще го излъчи.

Очаквайте подробности!